Torben og Frank rørte dommerne i X Factor: Sådan mødte vi hinanden

Seerne blev i aftenens afsnit af X Factor præsenteret for to hårdtpumpede fyre fra Fredericia og Give, der stillede op som gruppe sammen.

Torben og Frank bevægede dommerne med deres barske historie. De fortalte i programmet, at de har levet et hårdt liv med stoffer og kriminalitet:

- Vi har haft et rigtig lorteliv for at sige det lige ud. Vi har været narkomaner sammen. Fængsler, institutioner og død. Vi er kommet ud på den anden side, forklarede Frank til dommerne.

- På indersiden er vi nogle følsomme drenge, som bare gerne vil elskes og elske.

De to kammerater er begge vokset op med fordrukne forældre og vold, og de mødte hinanden som unge, da de færdedes i det samme hårde miljø i Storkøbenhavn. Deres vanskelige barndom var med til at lede dem på afveje tidligt i livet, og de fandt fællesskab i stofferne og det kriminelle miljø som store drenge.

- Torben har siddet i fængsel, det har jeg ikke, fortæller Frank til Dagens.dk.

- Mit liv har handlet om kriminalitet, det var en kamp for at overleve og skaffe penge til stoffer. Jeg har bare været pisse heldig, at jeg ikke blev taget og røg i fængsel.

Efter mange hårde år som stofmisbruger fik Frank pludselig nok.

- En dag kunne jeg bare ikke mere. Mit liv og min måde at leve på var vanvittig. Jeg havde taget nogle stoffer til et afterparty, og da jeg forlod festen, skete der noget oppe i hovedet på mig. Jeg ved ikke, om jeg var ved at blive sindssyg, men lige pludselig begyndte jeg bare at skrige. Jeg kunne ikke mere. Jeg havde intet tilbage. Dagen efter søgte jeg hjælp og kom i behandling, og nu har jeg ikke taget stoffer i 10 år.

Musik som frirum
Da Frank havde været stoffri i et års tid, besluttede han sig for at begynde på en uddannelse som misbrugskonsulent og psykoterapeut i Kolding. I mellemtiden havde han mistet kontaktet til Torben.

- Han var i fængsel, og jeg var et andet sted i mit liv. Lige pludselig forsvandt vi bare fra hinanden, fortæller Frank.

Men skæbnen ville, at de skulle mødes igen.

- På uddannelsen i Kolding skulle man sove på skolen fem dage om ugen, og da jeg kommer ind på værelset, så står Torben der. Det var for sindssygt. Vi talte sammen hele natten. Han var også blevet clean og var begyndt på den samme uddannelse som mig. Det var så vildt.

Torben og Frank havde efterfølgende hver deres at se til i livet, men for 11 måneder siden ringede Torben til Frank, og de to mødtes i Fredericia.

- Vi begyndte at spille noget musik sammen, og pludselig opstod ideen om at melde os til X Factor. Vi talte om, at vi ville være gode deltagere, fordi vi virkelig har en historie at komme med. Musikken er som terapi for os. Et frirum.

De to kammerater valgte at synge 'I still haven't found what I'm looking for' af U2, og de tre dommere virkede hurtigt ganske tilfredse med præstationen.

- Puha, jeg var nervøs, mand. Jeg kan næsten ikke huske, hvad der skete inde i det rum. Jeg ville det så gerne - det der med at blive anderkendt. Det er jo ikke det, der oftest er sket i vores liv. Så at være derinde og få et ja fra dommerne, det var kæmpe stort. Helt fantastisk.

Thomas Blachman roste de to venner for at turde vise følelser.

- I er ikoniske. Jer har man ikke set før. Det er en del af det Danmark, vi lever i. Kommer man gående ned ad gaden klokken 22 om aftenen, så kan det godt være, at jeg lige var smuttet over på den anden side. Og så er I bare de vildeste følsomme... Det er en vigtig, vigtig, vigtig pointe i det her. Mænd, der udtrykker følelser, det er så meget et 'ja' fra min side. Kæmpe, kæmpe ja!

Frank har stadig svært ved at forstå, at det gik så godt til gruppens første audition:

- Det er så surrealistisk, det er så vanvittigt, at vi er gået videre! Jeg er så taknemmelig, det mener jeg virkelig.

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip