Tordenvejr afbryder finalerunde i golfmajor

Skrevet af admin

31/07/2016

Mest læste i dag

En lang søndag er i vente for den førende del af feltet i årets fjerde og sidste majorturnering i golf, PGA Championship.

Tordenvejr over Springfield i New Jersey forhindrede lørdag flere spillere i at komme ud på banen. Blandt andre den forsvarende mester, Jason Day, samt British Open-mesteren Henrik Stenson måtte blive i klubhuset på grund af de farlige vejrforhold.

Kun 37 af de 86 spillere, som havde klaret cuttet til weekendens runder, fuldførte 18 huller, før stormvejret stoppede spillet for resten af dagen.

- Banen ser ud, som om den ikke er til at spille på, uanset om det holder op med at lyne. Alt står under vand, sagde amerikaneren Robert Streb, der deler førstepladsen sammen med landsmanden Jimmy Walker, ifølge AFP.

Nu er der så lagt op til en hektisk søndag. Og muligvis griber vejrguderne igen ind i spillet. Vejrudsigterne for området taler om tordenvejr både søndag og mandag.

Turneringsledelsen håber, at regnbygerne og stormene rammer andre steder. Sker det, vil en stor del af feltet skulle spille to runder søndag. Spillere som gennemførte lørdagens runde, kan nøjes med 18 huller.

Baltusrol-banen var vædet af regn, allerede inden turneringen gik i gang torsdag, og den femdobbelte majorvinder Phil Mickelson tror, at forholdene kan bane vej for en rekord.

Det vil ikke overraske ham, hvis en spiller går en runde i 62 slag. Det vil være den laveste score nogensinde i en majorturnering.

- Greens er som nye. Du kan få en masse puts i. De er bløde, så du kan få bolden meget tæt på (pinden, red.) , siger han om indspillet.

- Jeg tror, at der er en 61'er eller 62'er derude, siger Mickelson til turneringens hjemmeside.

Søren Kjeldsen nåede at spille 14 huller, før han blev kaldt ind.

Danskeren lavede tre bogeys på sin afbrudte runde og er nu sammenlagt to slag over par. Det rækker til en placering som nummer 68. Inden runden lå han på en delt 34.-plads.

De to førende amerikanere er ni slag under par.

/ritzau/