Torontos vildbasse opgiver genvalg som borgmester

Byen Torontos omstridte borgmester, Rob Ford, har besluttet at trække sig som kandidat ved borgmestervalget den 27. oktober, oplyser en repræsentant for bystyret.

Den canadiske politiker har fået konstateret en kræftsvulst i maven og skal under behandling.

I hans sted stiller broderen Doug op til valget, skriver nyhedsbureauet Reuters

Ford tog sig en pause fra rådhuset i maj, midt i sin genvalgskampagne, for i stedet at lade sig indlægge til afvænning, efter nogle videoer var dukket op i løbet af det seneste år.

Heraf fremgik det, at han havde røget crackkokain og havde et ekstremt stort alkoholforbrug.

Han har gennemgået knap 500 timers behandling

Samtidig viste videoerne en borgmester, der behersker sprogets værste gloser og ikke viser synderlig talent for diplomati.

Først på sommeren vendte den kraftigt byggede politiker tilbage til sit arbejde som borgmester efter at have afsluttet et afvænningsprogram.

Hans chancer for at blive genvalgt har i løbet af sommeren set ringe ud.

Rob Ford har været en lækker luns for canadiske og amerikanske satireprogrammer, der som oftest bare nøjes med at afspille de temmelig kulørte videooptagelser af Toronto-borgmesteren.

Broderen Doug, der nu skal forsøge at løfte arven, er medlem af Torontos byråd, og han har fungeret som Rob Fords kampagneleder.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip