Tour de France-rytterne skal igen hen over brosten

23/10/2013 14:16

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Alle cykelryttere med ambitioner om at vinde Tour de France næste år kan godt begynde at planlægge en træningstur i foråret til de belgiske brosten.

For på onsdagens rutepræsentation blev det afsløret, at næste års rute indeholder en etape med cirka 15,4 kilometer brostensveje fordelt på ni stykker, som kan blive meget afgørende, hvis ikke man kommer ordentligt over det ujævne underlag.

Turen går blandt andet ind igennem Arenberg-skoven, som er kendt fra Paris-Roubaix og som er et meget vanskeligt stykke.

Det har både Iban Mayo og Fränk Schleck i hvert fald mærket på egen krop. I henholdsvis 2004 og 2010 blev mødet med brostenene skæbnesvangert for deres vinderchancer.

Schleck, der næste år kører sammen med broderen Andy for Trek-mandskabet, styrtede og udgik af løbet for tre år siden.

Ved samme lejlighed lykkedes det Andy Schleck at vinde mere end et minut i forhold til konkurrenten Alberto Contador, fordi luxembourgeren fik god hjælp af brostensspecialisten og holdkammeraten Fabian Cancellara.

Ud over brostenene skal feltet naturligvis også bestige en række bjerge. Næste år er der hele fem bjergafslutninger, og det giver favoritterne flere muligheder for at sætte angreb ind på konkurrenterne.

18. etape går blandt andet hen over Col d'Tourmalet og slutter på Hautacam, hvor Bjarne Riis i 1996 slog sin samlede sejr fast.

Ruten byder til gengæld kun på én enkeltstart, som er henlagt til næstsidste etape. Der er næsten tale om en omvendt kopi af enkeltstarten fra Perigueux til Bergerac i 1994, som Miguel Indurain vandt.

Denne gang er der dog ikke tale om en 63 kilometer lang rute, men derimod kun 54 kilometer.

Længden er dog rigelig til at kunne skabe forskydninger i klassementet, og dermed er den sene tidskørsel måske med til at bevare spændingen langt hen i løbet.

Det har længe været kendt, at Leeds bliver vært for Tour-starten næste år, og at de tre første etaper skal foregå i England.

London er målby for tredje etape, hvor feltet skal forbi den olympiske park og slutter dagen af på The Mall nær Buckingham Palace, nøjagtigt som det skete ved landevejsløbet ved sidste års OL.

/ritzau/