Tour-favoritter på revanchetogt i Vueltaen

I sommerens Tour de France udgik løbets to største favoritter efter styrt. Chris Froome (Sky) og Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) er begge med i Vuelta a Espana, som lørdag bliver indledt med en holdtidskørsel i Jerez de la Frontera.

Sidste års nummer to fra Touren, Nairo Quintana (Movistar), var ikke med i år i Frankrig. Sidste års nummer tre, Joaquim Rodriguez (Katusha) var med, men kørte ikke efter et godt resultat sammenlagt. Det gør han i Spanien.

- Det bliver et stort slag. Tour de France savnede jo helt klart Froome og Contador, og forhåbentlig vil Vueltaen råde bod på det. Jeg tror, Contador er i samme båd som Froome, og vi ved ikke helt, hvor god han er.

- Men der er mange andre. Rodriguez er også enormt opsat, siger Luke Rowe, der er hjælperytter for Chris Froome på Sky, til cyclingnews.com.

Nairo Quintana har stort set været hjemme i Colombia, siden han vandt Giro d'Italia i foråret. Men han vandt sidste uges Vuelta a Burgos i Spanien og er formentlig også en skarp konkurrent.

Groft sagt er årets vinder af Tour de France, Vincenzo Nibali, den eneste af de gode etapeløbsryttere, som ikke er med.

Froome styrtede og udgik på Tourens femte etape. Da samme skæbne ramte Alberto Contador på 10. etape, var Froome hurtig til at byde Contador velkommen til duel i Spanien.

Kaptajnen på Tinkoff-Saxo fik et brud på skinnebenet og forventede ikke at blive klar til Vueltaen, men han er med. Omend han og sportsdirektør Philippe Mauduit nedtoner forventningerne.

- Jeg er ikke sikker på, at det vil være seriøst at sigte efter den samlede sejr efter kun nogle få ugers hård træning i bjergene. Men vi vil vise trøjen frem. Vi skal nok blive set, siger Philippe Mauduit i en pressemeddelelse.

Når Contador lørdag ruller over startstregen med sine holdkammerater, bliver det hans første start siden styrtet i Tour de France.

Dog skal man ikke glemme, at løbets hårdeste del kommer til sidst. Særligt løbets sidste 10 dage er modbydelige. De fleste af løbets 40 bjergtoppe kommer her. Da kan Alberto Contador have ramt formen og hente eventuelt tabt terræn tilbage.

Heller ikke Chris Froome har kørt cykelløb, siden han styrtede i Touren. Men Vueltaen har lige siden udgjort det mål, som fik ham tilbage på cyklen.

- Man skal ikke hænge i skuffelser for længe. Man må skynde sig videre, og Vueltaen har været det perfekte løb at fokusere på for mig, siger Froome til The Guardian.

Froome siger ikke selv så meget om sin nuværende styrke. Overfor cyclingnews.com forsøger hjælperytter Luke Rowe at komme Froomes form lidt nærmere.

- Vi kommer for at vinde løbet, men vi kører ind i ukendt terræn, fordi Chris ikke har kørt løb siden Touren. Det vil være fantastisk, hvis han er i topform, men han har holdt pause, og hans styrt i Tour de France må altså ikke undervurderes.

Vuelta a Espana begynder med en holdtidskørsel i Jerez og slutter 14. september med en enkeltstart i Santiago de Compostela.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip