Tour-vinders forspring skrumper Down Under

Den tidligere Tour de France-vinder Cadel Evans er fortsat i front i cykelløbet Tour Down Under, men BMC-rytterens forspring er halveret efter fredagens fjerde etape.

Etapen blev afgjort i en massespurt, som den tyske topsprinter André Greipel vandt, men for den samlede stilling var det mest interessante, at Simon Gerrans samlede bonussekunder nok til at reducere Evans' forspring fra 15 til 7 sekunder.

Gerrans, der vandt løbet i 2006 og 2012, sluttede fjerde etape som nummer fire. Nu venter en lørdagsetape, hvor klatreafslutningen ved målbyen Willunga formentlig kommer til at afgøre løbet.

- Jeg har haft succes der i de seneste år, men det betyder ikke nødvendigvis, at jeg kan lide det. Det er en hård stigning, og det bliver en god styrkeprøve, siger Simon Gerrans ifølge The Australian.

Cadel Evans har vundet både Tour de France og verdensmesterskabet, men jeg sin første samlede triumf i hjemlandets store etapeløb.

- Jeg har været ustabil de sidste par sæsoner, og for mig handler det i første række om at komme tilbage på mit tidligere niveau, siger Evans.

Tour Down Under slutter søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip