Træneren dopingbeskyldt - Mo Farah forlader stævne

Den dobbelte OL-guldvinder Mo Farah har trukket sig fra søndagens Diamond League-stævne i atletik i Birmingham.

Det sker dagen efter, at Farah udtrykte vrede over de dopingbeskyldninger, der har ramt den amerikanske atletiktræner Alberto Salazar, som blandt andre træner netop Mo Farah, og i en pressemeddelelse søndag forklarer Farah sin beslutning.

- Denne uge har været meget stressende og har taget hårdt på mig. Jeg har ikke været i stand til at forberede mig ordentligt på søndagens løb, og jeg føler mig følelsesmæssigt og mentalt drænet, siger Mo Farah i en meddelelse søndag.

- Jeg ønsker at gøre det godt ved World Athletics Championships i Beijing og har besluttet, at det er bedre for mig at rejse tilbage til USA, få svar på mine spørgsmål og få trænet, siger Farah.

Ifølge en BBC-dokumentar forleden skulle Mo Farahs træner, Alberto Salazar, have opfordret sine atleter til at snyde med forbudte medikamenter, og Salazar skal blandt andre have dopet langdistanceløberen Galen Rupp tilbage i 2002.

Både Salazar og Rupp har afvist tv-dokumentarens påstande.

Den 32-årige Mo Farah har arbejdet sammen med Salazar siden 2011. I BBC's dokumentar blev han ikke beskyldt for noget ulovligt.

Mo Farah vandt i 2012 OL-guld i London på både 5000 og 10.000 meter-distancerne. Galen Rupp tog ved samme lejlighed sølv på 10.000 meteren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip