Tragedie i Norge: 13-årig dreng tilstår drab på treårig

12/10/2013 00:13

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En familietragedie er fundet sted i Norge torsdag eftermiddag.

Her har en 13-årig dreng fra Sagvåg på øen Stord dræbt et 10 år yngre familiemedlem.

- Klokken 16.56 i går fik vi en melding om et drab i Sagvåg på Stord. Vi betragter det som en familietragedie, sagde Bernt Norvalls, chefen for det lokale politi, under et pressemøde tidligere fredag.

Allerede da var den 13-årige dreng hovedmistænkt, og senere fredag tilstod han så drabet under en politiafhøring.

- Han har forklaret, hvad der skete, og han erkender det, han har gjort. Drengen har ingen historik hos børneværn eller politi. Drabet kom som et lyn fra en klar himmel, siger Kjell Steinsbo, der er bistandsadvokat og forsvarer for drengen.

Drabet fandt sted torsdag eftermiddag, og den dræbte blev fundet uden for huset, hvor de implicerede i sagen bor. Han var i familiepleje hos den 13-åriges forældre.

Politiet oplyser ikke noget om drabsvåbnet, men bekræfter, at den dræbte havde ydre skader.

Under en pressekonference fredag aften kom det frem, at der var fem personer til stede, da mordet skete. Ud over den 13-årige og offeret var den 13-åriges far og mor, samt en repræsentant for de sociale myndigheder.

Den 45-årige far blev også kvæstet under episoden og blev hurtigt bragt til Haukeland sygehus.

- Heldigvis var skaden mindre, end vi først troede, så han er blevet udskrevet i dag, siger Bernt Norvalls, der også oplyser, at forældrene har det meget svært, men at de får hjælp.

Hverken advokaten eller Bernt Norvalls kan sige noget om motivet for den grufulde handling endnu, men de afviser, at drabet har forbindelse til børneværnets besøg.

Da gerningsmanden er under den kriminelle lavalder, bliver han ikke sigtet for noget. Han vil være i forvaring hos politiet og børneværnet i omkring ti dage, hvorefter sagen vil blive videregivet til de sociale myndigheder.

Drabet på den treårige har gjort stort indtryk på hele øsamfundet. Der er blevet indsat krisehold på øen, og en kirke har valgt at åbne døre for dem, der har behov for det.

/ritzau/