Tre bygninger kollapser efter eksplosion i New York

Fire personer er i kritisk tilstand, mens 15 andre er blevet kvæstet, efter at tre bygninger i New York torsdag er kollapset.

Det var formentlig en gaseksplosion, der udløste sammenstyrtningerne. I første omgang kollapsede en enkelt bygning, hvorefter der udbrød brand i naboejendommen. Torsdag aften lokal tid er i alt tre bygninger styrtet i grus, skriver AFP.

Eksplosionen skete i en kontor- og beboelsesejendom i East Village på den sydlige del af Manhattan.

På optagelser filmet med mobiltelefoner kan man se folk i panik, der flygter fra en sushirestaurant i bygningens stueetage, viser billeder fra tv-stationen PIX11.

En kvinde råber, mens flere andre står bøjet over en person, der ligger mellem murbrokker.

Vidner adskillige gader derfra har beskrevet, hvordan de hørte et voldsomt brag og efterfølgende så tyk røg stige mod himlen.

- Det var en vanvittig høj lyd. Vinduerne klirrede. Der var en masse røg, og en del af bygningen var blæst ud, siger 23-årige Philip McElroy, som var på besøg hos en ven to gader væk.

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, sagde torsdag, at eksplosionen formentlig skyldtes, at der foregik gas- og kloakeringsarbejde på stedet.

Tidligere var der meldinger om 12 kvæstede, men det tal blev opjusteret til 19 af en talsmand for byens brandvæsen.

To af de kritisk tilskadekomne har fået forbrændinger i deres luftveje, mens en tredje blev fundet bevidstløs. Der er ikke meldinger om den fjerdes skader.

Talsmanden oplyste yderligere, at bygningen på 2. Avenue, hvor eksplosionen fandt sted, er delvist kollapset. Det samme er en nabobygning, mens en tredje ejendom er fuldstændig kollapset. En fjerde er stærkt beskadiget.

Der udbrød en voldsom brand i forbindelse med episoden, og fem timer efter arbejdede over 200 brandfolk med at slukke ilden.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip