Tre døde og en savnet i ulykker til vands

En kvinde er lørdag eftermiddag fundet død i Storebælt.

- Nogle sejlere ser en redningsvest flyde rundt i vandet mellem Lundeborg på Fyn og Lohals på Langeland og slår alarm, fortæller vagtchef Kenneth Taanquist fra Fyns Politi til Ritzau.

En eftersøgning bliver sat i værk, og efter knap en time finder en redningshelikopter kvinden liggende død i vandet.

- Vi ved ikke, hvad der er sket. Vi har ikke meldinger om en båd, der skulle drive rundt eller lignende, siger Kenneth Taanquist, der ved 14.30-tiden heller ikke har yderligere oplysninger om kvindens identitet.

Dermed har tre personer mistet livet i de danske farvande på et døgn, mens en 25-årig mand fortsat savnes, efter at han fredag aften faldt over bord fra en kano i Brassø ved Silkeborg.

Fredag eftermiddag blev en 79-årig mand fra Frederiksværk-området fundet livløs i vandet ved Stængehus Strand, der ligger mellem Liseleje og Tisvildeleje i Nordsjælland.

Livreddere på stranden fik bjærget manden i land, efter at strandgæster havde slået alarm. Det lykkedes ikke for den tilkaldte læge at genoplive manden, der blev erklæret død på stranden.

Og ved Blokhus i Nordjylland omkom en 64-årig mand, da han var ude at bade. Hans kone slog ved 18-tiden alarm, da manden havde været længe i vandet i forbindelse med en svømmetur.

Knap to timer senere blev han fundet af en af Flyvevåbnets redningshelikoptere og fløjet til Aalborg Universitetshospital, men hans liv stod ikke til at redde.

Sent fredag aften faldt desuden en 25-årig mand over bord fra en kano i Brassø ved Silkeborg. Han var ude at fiske med en kammerat, da han ved 23-tiden faldt over bord.

Kammeraten, der sad forrest i kanoen, har til politiet fortalt, at han vendte sig om, da den 25-årige sagde et eller andet. I samme øjeblik rettede den unge mand sig op og faldt bagover ud af kanoen.

I et forsøg på at redde sin ven smed kammeraten sin trøje og sprang i vandet.

- Han dykker 10-15 gange, men kan ikke finde ham og slår så alarm, siger vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi Gert Høeg.

Trods en omfattende eftersøgning med dykkere, både og helikopter er det lørdag eftermiddag endnu ikke lykkedes at finde den unge mand.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip