Tre eksplosioner lyder i Jerusalem efter Hamas-trussel

Sirener har tirsdag aften hylet i Jerusalem, og kort efter høres tre brag, som kan have været eksplosioner efter raketnedslag, oplyser nyhedsbureauet AFP's korrespondent i byen.

Det er ikke umiddelbart til at afgøre, om det er raketter fra Gaza, der har ramt Jerusalem.

De rammer ned, efter den militante islamistiske bevægelse Hamas har truet med at gøre alle israelere som legitime mål som svar på israelske flyangreb mod mål i Gaza.

Hamas siger tirsdag aften, at det har affyret raketter mod Jerusalem, Tel Aviv samt Haifa i det nordlige Israel 140 kilometer fra Gaza. Det er første gang siden 2012, at Jerusalem og Tel Aviv har været mål for raketter fra Gaza.

Først på aftenen skød Israel en raket ned over Tel Aviv affyret fra Gaza, og ifølge Jerusalem Post er det lykkedes at nedskyde endnu en raket over byen senere på aftenen.

Avisen skriver, at 40 langtrækkende raketter er blevet affyret tirsdag aften inden for kort tid. Det israelske raketforsvar har nedskudt en del af raketterne, mens andre ikke har gjort skade på liv og ejendom.

- For første gang har Qassam-brigaden (den væbnede gren af Hamas, red.) ramt Haifa med en R160-raket, og et angreb var rettet mod Jerusalem med M75-raketter og Tel Aviv med fire M75-raketter, lyder det i en erklæring fra Hamas.

Fire militsfolk fra Qassam-brigaden blev dræbt, da de forsøgte at angribe en israelsk militærbase nord for Gaza fra søsiden, oplyser den israelske hær.

Hamas meddelte tidligere tirsdag, at alle israelere vil være mål for den islamiske organisation, efter et israelsk bombeangreb på et hus i Khan Yunis i det sydlige Gaza kostede otte mennesker livet og sårede 25 andre.

- Massakren i Khan Yunis ... på børn er en modbydelig krigsforbrydelse, og alle israelere er nu blevet legitime mål for modstandskampen, siger Hamas' talsmand, Sami Abu Zuhri.

Repræsentanter for palæstinenserne siger, at i alt 18 mennesker er dræbt tirsdag under de israelske angreb på Gaza.

Den israelske regering har indkaldt 40.000 soldater af reserven, og det tolkes som en mulig optakt til en invasion af Gazastriben.

En talsmand for den israelske hær siger da også ifølge nyhedsbureauet dpa, at offensiven, Zuk Eitan (klippen i brændingen, red.), om nødvendigt vil blive udvidet ved at indsætte landtropper.

- Indsatsen fortsætter så længe som nødvendigt - vi regner ikke med, at det er en kortvarig operation, siger talsmanden, Peter Lerner.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip