Tre israelske teenagere fundet dræbt

Skrevet af admin

|

01/07/2014

Dagens topnyheder

Israelske sikkerhedsstyrker har mandag fundet ligene af tre teenagere ikke langt fra, hvor de blev bortført i nærheden af Hebron på Vestbredden tidligere på måneden.

Det bekræftes af de israelske myndigheder, at der er tale om de tre israelske lærerstuderende, som har været eftersøgt siden 12. juni, skriver israelske medier.

Ifølge en israelsk radiokanal blev de fundet 10 minutter fra den vej, hvor de blev set sidst. Et øjenvidne siger til en israelsk tv-kanal, at ligene blev fundet på en mark, delvist dækket af sten og et tæppe.

Israel holder den islamistiske Hamas-bevægelse, som har sit magtcentrum på Gazastriben, ansvarlig for at stå bag bortførelsen af de tre teenagere og for deres død.

Hamas har hverken bekræftet eller benægtet at have været involveret i episoden.

Frankrigs præsident, François Hollande, fordømmer i en udtalelse de "kujonagtige drab" på de israelske teenagere.

Israel sendte soldater til området for at søge efter de to 16-årige Gid-Al Shaer og Naftali Fraenkel, der er amerikansk-israeler, samt den 19-årige Eyal Yifrah, efter at de tre forsvandt fra bosættelsen Gush Etzion på den besatte Vestbred.

Under en efterfølgende massiv militæraktion blev flere end 400 palæstinensere anholdt, skriver Al Jazeera, der var først ude med nyheden om, at deres lig var fundet.

Anholdelserne udløste en bølge af vold på Gazastriben, hvor bevæbnede grupper sagde, at de ikke tavst ville se på Israels militæraktioner på Vestbredden. De foretog derfor en række raketangreb, som Israel gengældte med luftangreb.

Militante palæstinensere på Gazastriben affyrede tidligere mandag mindst 14 raketter mod det sydlige Israel, efter at en hamaskriger var blevet dræbt under et israelsk luftangreb aftenen inden.

Den dræbte var medlem af Qassambrigaderne, den bevæbnede gren af Hamas, oplyser Hamas i en erklæring ifølge nyhedsbureauet dpa.

Flere end 40 raketter er landet på den israelske side af grænsen, siden de tre israelske teenagere forsvandt fra Vestbredden.

/ritzau/