Tre mænd anholdt for millionrøveri mod pengetransport

Tre mænd er onsdag morgen blev anholdt i Aarhus mistænkt for at stå bag et røveri mod en pengetransport i maj i år.

Udbyttet af røveriet anslås at være omkring 3,2 millioner kroner. Det meddeler Østjyllands Politi.

- Anholdelserne foregik uden dramatik, siger vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen, som bemærker, at politiet har haft god hjælp fra vidner i efterforskningen.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi nu mener at have fat i de rigtige, siger han.

Røveriet fandt sted den 13. maj klokken halv seks om morgenen, hvor en pengetransport fra firmaet Nokas kom kørende på motorvejstilkørslen ved Tilst. En blå Toyota Carina bremsede hårdt op foran pengetransporten, som blev tvunget til også at bremse.

En Porsche Cayenne kom kørende bagfra og holdt bag pengetransporten. Tre mænd i hvide dragter med maskerede ansigter sprang ud, og den ene truede med en pistol.

Chaufføren i pengetransporten åbnede boksen og udleverede et antal gennemsigtige poser med penge. 25 minutter senere blev Porschen fra røveriet fundet brændende på Bavnehøjvej.

Dagen efter blev en 24-årig mand fra lokalområdet anholdt efter flere tips fra vidner. Han sidder fortsat fængslet.

De tre mænd, der er henholdsvis 24, 29 og 40 år, blev anholdt på forskellige adresser i Aarhus klokken 10.05 onsdag. De sigtes nu for røveri af særlig farlig karakter, ildspåsættelse af flugtkøretøj, to forhold vedrørende brugstyveri af personbil og for at være i besiddelse af skydevåben.

Torsdag fremstilles de i grundlovsforhør bag lukkede døre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip