Tre personer dræbt under norsk buskapring

To mænd i 50'erne og en 19-årig kvinde mistede mandag aften livet, da en mand bevæbnet med en kniv kaprede en bus i Norge.

Bussen Valdresekspressen kørte mellem Årdal og Tyin ved Filefjell, da kapringen skete omkring klokken 17.30.

Der var tre personer om bord på bussen, da kapringen fandt sted, og alle blev dræbt med kniv, siger den lokale politimester Ronny Iden.

Den ene af de dræbte mænd er svensker, mens den anden mand og den unge kvinde begge er nordmænd.

- Vi ved kun lidt om, hvad der skete inde i bussen, siger Ronny Iden ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Det lokale politi kunne på et pressemøde mandag aften fortælle, at den nærmeste politipatrulje var 89 kilometer fra gerningsstedet, da alarmen indløb først på aftenen. Derfor tog det lidt over en time at nå frem til den kaprede bus.

Gerningsmanden kom selv lettere til skade under kapringen, men er nu i politiets varetægt. Han overgav sig frivilligt, skriver norske VG. Det drejer sig angiveligt om en mand fra Sydsudan. Han er født i 1982.

Flere øjenvidner fortæller, at de først troede, at bussen havde været udsat for en ulykke.

- Vi forsøgte at få dørene op til bussen. Men da vi så en mørkhudet mand med kniv inde i bussen, forstod vi, at situationen var en anden, siger et af vidnerne ifølge NTB.

Valdresekspressen har tidligere været udsat for en kapring. Det skete i 2003 i Fagernes, da chaufføren Audun Båland blev stukket ned og dræbt af en etiopisk asylansøger, som forinden havde dræbt en anden person på et asylcenter.

Der er nu oprettet et center i Årdal for pårørende, hvor de kan få krisehjælp efter tragedien.

- Det er grusomt, at det kan ske. Det er chokerende, siger borgmester i Årdal, Arild Ingar Lægreid, til NTB.

/ritzau/

 

Dagens Gossip