Tre sejre på stribe: Chicago triumferer i NHL

16/06/2015

Chicago Blackhawks kan natten til tirsdag dansk tid løfte Stanley Cup-trofæet som et bevis på, at holdet har vundet den nordamerikanske ishockeyliga NHL.

På hjemmebane slog Chicago modstanderen Tampa Bay Lightning 2-0 og sikrede sig dermed den fjerde og afgørende sejr i finaleserien. Tampa Bay vandt to opgør i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Man skulle helt hen mod slutningen af anden periode, før den første scoring faldt. Det var Chicagos Duncan Keith, som bragte sit hold på vinderkurs.

Knap et kvarter inde i tredje periode afgjorde Patrick Kane reelt kampen med sin scoring til 2-0.

I den afgørende periode førte Tampa Bay ellers an i skudstatistikken, men kunne simpelthen ikke få pucken ind bag Corey Crawford i hjemmeholdets mål.

I de sidste minutter satsede Tampa Bay alt og spillede uden målvogter, men det forhindrede ikke Chicago i at snuppe sit tredje Stanley Cup-trofæ inden for seks år.

Blackhawks var efter de første kampe i finaleserien bagud 1-2, men vandt så tre kampe på stribe.

Det var i øvrigt Chicago Blackhawks, der satte en stopper for danske Frederik Andersen og Anaheim Ducks i semifinalen.