Tre tegn på din kone vil være dig utro

Det er vist ingen hemmelighed, at utroskab ikke er det bedste krydderi i ægteskabet og nemt kan være den direkte vej til skilsmisse. Men det store spørgsmål er, hvad driver nogle til at være deres partner utro?

Med fokus på kvinders utroskab har et nyt studie ("Risk Factors Associated with Women’s Marital Infidelity") forsøgt at svare på spørgsmålet.

LÆS OGSÅ: Forsker: Derfor skal unge kvinder slippe brysterne fri

Forskerne, Michelle Jeanfreau, Anthony Jurich og Michael Mong, bag den amerikanske rapport har studeret og analyseret fire kvinder i alderen 24 til 51 år. Disse kvinder havde alle været deres mænd utro, og ægteskaberne endte med skilmisser.

Undervejs fandt forskerne tre fælles risikofaktorer, der bidrog til kvindernes sidespring:

LÆS OGSÅ: Ikke af de grunde du tror: Derfor bliver du afvist af dine venner, når de bliver forældre

1. Mangel på kvalitetstid. De fire kvinder i undersøgelsen gav alle udtryk for, at de gerne ville have tilbragt mere tid med deres ægtefæller, hvilket de også forsøgte at sige under ægteskabet, men de blev afvist og følte sig som anden eller tredje prioritet for deres mænd, som gik mere op i arbejde eller socialt liv udenfor hjemmet.

2. Manglende evne til at løse konflikter. Hvis man ikke får talt ud om tingene, kan uløste konflikter vokse sig store. De manglende løsninger og ændringer gjorde de fire kvinder frustrerede, fordi problemerne var fremme i lyset men ikke blev løst.

3. Manglende opmærksomhed. Alle kvinderne fortalte, at de savnede mere intimitet i deres ægteskaber. Dette tomrum blev til sidst udfyldt af en elsker.         

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Forskerne fremhæver, at ingen af kvinderne aktivt søgte efter en affære. Men som tiden gik, blev de mere og mere frustrerede over deres ægteskab. Og da muligheden for utroskab opstod, var der meget lidt tøven fra kvindernes side.  

Måske det kan betale sig at tage disse tre punkter til efterretning, hvis du vil holde på din kvinde. Og mon ikke også kvinder kunne lære noget af dette?

Hele rapporten kan læses her

 

Dagens Gossip