Tre udlændinge dræbt i bombeangreb ved Kabuls lufthavn

Tre udenlandske rådgivere og en afghansk tolk mistede tidligt tirsdag livet, da en selvmordsbomber fra Taliban sprængte sig selv i luften nær den internationale lufthavn i Afghanistans hovedstad, Kabul, oplyser politiet.

En talsmand for Taliban, Zabihullah Mujahid, siger, at oprørsbevægelsen tager skylden drabene.

- Op imod 15 af de invaderende soldater blev dræbt eller såret, og mange køretøjer blev ødelagt, siger talsmanden, hvis oplysninger ikke er bekræftet.

De tre dræbte udlændinges nationaliteter er endnu ikke oplyst.

Lufthavnen i Kabul, hvor også 35 danske soldater gør tjeneste, er nabo til en større operationel base for de Nato-ledede styrker, der har kæmpet mod Taliban-bevægelsen i 12 år. Derfor er der også taget ekstra sikkerhedsforanstaltninger i lufthavnen såsom vagttårne og kontrolposter.

Militante affyrer ofte raketter ind på lufthavnens område, men for det meste uden større skade til følge. Frontalangreb på den stærkt bevogtede lufthavn, der bliver anset for at være et ambitiøst mål for de militante, er sjældne.

Ikke desto mindre blev lufthavnen angrebet så sent som torsdag af en gruppe bevæbnede mænd fra Taliban.

Ifølge Afghanistans indenrigsministerium åbnede oprørere bevæbnet med automatvåben og raketter ild efter at have indtaget en bygning, som er ved at blive opført ved lufthavnen. Det lykkedes dog afghanske sikkerhedsstyrker at bekæmpe talibanerne, der alle blev dræbt.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip