Tre virksomheder betaler bøder i byggekartelsag

Yderligere tre virksomheder, der er sigtet i sagen om det store byggekartel, har accepteret at betale deres bøder. Dermed har fem virksomheder indtil nu betalt bøder for sammenlagt 13,9 millioner kroner i sagen.

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det er BGB A/S, der har fået en bøde på en million kroner. Samtidig skal to ledende medarbejdere betale hver 25.000 kroner.

Byggefirmaet Knud Toft Jensen ApS har fået en bøde på 42.900 kroner. Samtidig skal en ledende medarbejder betale 25.000 kroner.

Ason A/S har fået en bøde på 500.000 kroner. Også her skal en ledende medarbejder betale 25.000 kroner.

Det store byggekartel er en af Danmarkshistoriens største sager om kartelsamarbejde. Virksomhederne er sigtet for at have aftalt ulovlige priser på byggeprojekter til en samlet værdi af 400-500 millioner kroner.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fandt i begyndelsen af 2010 grundlag for at foretage kontrolundersøgelser hos fem virksomheder i byggebranchen.

Og i april samme år anmeldte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen virksomhederne til Statsadvokaturen for særlig Økonomisk og International Kriminalitet - i daglige tale kaldet bagmandspolitiet.

Efterforskningen har siden ført til, at 28 virksomheder har fået forelagt et bødeforlæg, hvoraf de fem foreløbig har accepteret at betale bøden. Samlet forventes det, at bøderne når op på omkring 40 millioner kroner, hvis alle vælger at betale.

I sidste uge var det entreprenørvirksomheden Elindco Byggefirma A/S, der valgte at betale en bøde på 10 millioner kroner i sagskomplekset. Det er den højeste bøde nogensinde i en dansk kartelsag.

Den første bøde i sagen blev givet i juli 2014 til entreprenørvirksomheden N.H. Hansen & Søn A/S. Den bøde var på 2,2 millioner kroner.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip