Treårig dreng kvalt i Svendborg - mor er sigtet

Et dreng på tre år blev onsdag fundet kvalt i Svendborg. Politiet har anholdt barnets 23-årige mor, der er sigtet for at have dræbt ham.

Kvinden blev anholdt onsdag aften, og hun har under en afhøring erkendt, at hun havde kvalt sin lille søn, oplyser politiet.

Politiet fik onsdag klokken 13.40 en anmeldelse fra ambulancepersonale og en læge om, at der var fundet et dødt barn i en lejlighed i Sanddalsparken i Svendborg. Barnet på tre år havde ingen synlige skader efter vold.

Det var pårørende, der havde tilkaldt ambulance og en læge, som forgæves forsøgte at genoplive barnet, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns Politi.

Barnets mor havde været alene hjemme med sønnen i lejligheden om formiddagen, men hun kunne ikke redegøre for barnets pludselige død, siger han.

Under en afhøring hos politiet, der foregik med tolk, fordi den 23-årige kvinde kommer fra Eritrea, kom hun med flere forskellige forklaringer på, hvad der var sket. Til sidst i afhøringen erkendte hun, at hun havde kvalt sit barn.

Det blev bekræftet torsdag formiddag ved en obduktion, der viste, at den treårige var død som følge af kvælning.

Moren blev anholdt onsdag aften, og hun er sigtet for at have kvalt barnet.

- Motivet kender vi ikke, siger Henrik Justesen.

Kvinden fremstilles torsdag i grundlovsforhør i Retten i Svendborg. Det sker klokken 14.30 og ventes at foregå for lukkede døre.

Anklagemyndigheden beder om dørlukning af hensyn til barnets far og en mindreårig søskende og af hensyn til, at en række vidner skal afhøres.

/ritzau/

 

Dagens Gossip