Tredje russiske nødhjælpskonvoj krydser Ukraines grænse

Dåsemad, morgenmad, medicin, strøm, vand på flasker og varmt tøj er ankommet til det østlige Ukraine på ladet af 200 russiske lastbiler, som ifølge det russiske nyhedsbureau Itar-Tass har krydset grænsen til Ukraine ved Rostov-regionen.

- Kolonnen er ankommet til den oprørerkontrollerede by Donetsk, og køretøjerne er nu ved at blive læsset af, siger talsmand for Ruslands katastrofeministerium, Aleksandr Dobysjevskij, til nyhedsbureauet AFP.

Lastbilerne indeholder mad, tøj, elgeneratorer, drikkevand og medicin samt lægeudstyr. Der er tale om 2000 ton hjælp til folk i den sydøstlige del af Ukraine, hvor kampe mellem prorussiske separatister og Ukraines militærstyrker har været blodige og ødelæggende for området.

Sendingen med humanitær hjælp fra Rusland til Donetsk i det kriseramte Ukraine er den tredje kolonne, der kører ind i landet. To tidligere sendinger med hjælp blev leveret til Lugansk, en anden oprørshøjborg.

Ifølge Itar-Tass blev ukrainske grænsevagter og repræsentanter fra Røde Kors denne gang tilbudt at inspicere lasten, men begge afviste ifølge nyhedsbureauet at se nødhjælpen igennem.

Oplysningen om den tredje konvoj kom få timer efter, at en kontaktgruppe med repræsentanter fra regeringen i Kijev og prorussiske separatistledere i Østukraine enedes om en handlingsplan for fred.

For to uger siden blev der indgået en våbenhvile mellem parterne, og handlingsplanen bygger videre på aftalen om at lægge våbnene.

Ruslands viceminister for katastrofesituationer Vladimir Stepanov sagde onsdag, at det humanitære arbejde må fortsætte.

- Over hele Rusland fortsætter bestræbelserne på at skaffe nødhjælp. Hold af frivillige bliver dannet, og målsætningen er at være klar til den kommende vinter, sagde han.

/ritzau/Itar-Tass

 

Dagens Gossip