Triatlet er Årets Sportsnavn 2014

Triatleten Camilla Pedersen, som sidste år vandt VM-guld et år efter at have ligget i koma, får hæderen som Årets Sportsnavn 2014 i Danmark.

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Jyllands-Posten, som siden 1991 har stået for kåringen, som lørdag fandt sted ved DR-showet Sport 2014.

- Først og fremmest er Camilla Pedersen blevet verdensmester, men ud over det gør de særlige omstændigheder omkring hendes ulykke og kamp for at komme tilbage præstationen til noget ekstraordinært.

- Det er vi sammen med DIF rigtig glade for bogstavelig talt at kunne sætte pris på ved denne lejlighed, siger Jyllands-Postens sportsredaktør, Christian Thye-Petersen, i en pressemeddelelse.

Foruden VM vandt hun yderligere 8 løb ud af 12 starter i 2014. At Camilla Pedersen blev Årets Sportsnavn i 2014 lå ikke i kortene, da hun under en træningstur på cykel i september 2013 styrtede og kom slemt til skade.

Kraniebrud, kritiske indre blødninger omkring hjernen, brækkede knogler og 19 dage i koma. Hun fik besked på, at et liv i kørestol ventede.

Det gav slet ikke mening, at den danske triatlet Camilla Pedersen i september 2014 blev verdensmester på langdistance i Kina.

- Jeg er selvfølgelig overrasket over, at det gik så hurtigt fremad, men jeg er mega stolt over alt det, jeg har opnået, for det har været en rigtig hård kamp.

- Det har uden tvivl været mit livs hårdeste kamp. Jeg har vist hele verden, at alt er muligt, hvis man bare kæmper alt det, man kan, sagde Camilla Pedersen sidste år til Ritzau.

De øvrige nominerede var svømmeren Rikke Møller Pedersen, der i 2014 vandt tre guldmedaljer ved EM på kortbane i Berlin, og Guldfireren, letvægtsroerne, som vandt både EM og VM sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip