Triatlon-forbund: Indrømmelse kommer ikke os ved

Rolf Sørensen gennemførte i 2010 jernmands-konkurrencen Challenge Copenhagen i en fornem tid. Den tidligere cykelrytter blev sammenlagt nummer otte i sin aldersklasse.

Siden da har Rolf Sørensen lagt navn til en bog om triatlon-træning, blandt andet i selskab med Rasmus Henning og Steen Tinning, og har flere gange udtalt, at han gerne kører flere løb.

Men hos Dansk Triatlon Forbund klapper man ikke i hænderne, efter Rolf Sørensen mandag aften indrømmede, at han i dele af karrieren benyttede sig af doping. Triatlon-sporten har altid taget kraftig afstand fra doping, og har tidligere strammet en doping-sanktion.

- Rolf er jo aldrig blevet dømt for noget, så det er et særtilfælde. Men for år tilbage havde vi en dopingsag i vores egen sport, hvor der var en, der selv indrømmede, at han havde lavet noget forkert. Der slog bestyrelsen hårdt ned og gav ham livsvarig karantæne, selv om DIF kun gav ham to års karantæne. Rolf er ikke dømt for noget, og han tager formodentlig ikke doping i dag, men derfra og til at sige, at han bidrager med noget positivt til triatlon, der er langt, siger generalsekretær i Dansk Triatlon Forbund, Morten Fenger, der understreger, at han udtaler sig på egne, og ikke forbundets vegne.

- Dansk Triatlon Forbund er faktisk ligeglade med, om han har indrømmet sit dopingbrug i cykelsporten i 90'erne. Det kommer ikke os ved - det kommer DCU ved, siger Morten Fenger, med hentydning til Danmarks Cykle Union.

Generalsekretæren udelukker dog ikke, at der bliver et punkt på dagsordenen til næste bestyrelsesmøde, der hedder 'Rolf Sørensen og triatlon'.

- Vi vender altid sådan nogle ting på bestyrelsesmøderne, og det ville også være relevant at gøre i dette tilfælde. Jeg kommer også til at snakke om sagen med vores elitepolitiske ansvarlige, selv om jeg ikke tror, at holdningen der er meget forskellig fra min, siger generalsekretæren.

Morten Fenger, der selv tidligere konkurrerede som professionel triatlet, stiller sig tvivlende overfor fortidens dopingsyndere.

- Min personlige og generelle holdning i dopingproblematikken er, at jeg synes det er naivt at tro, at alle de, som nu har indrømmet doping i deres elitekarrierer og dermed uvist lav moral alle skulle gå ærlighedens vej. Hvorfor skulle de det, når de gjorde noget helt andet for 10 år siden? Når man en gang har vist, at man er villig til at snyde, og man for 10 år siden havde en anden holdning og moral, hvorfor skulle det så ændre sig nu, lyder det.

Morten Fenger understreger, at som sagerne står nu, er der ikke noget i vejen for, at Rolf Sørensen fortsætter sin interesse for triatlon og stiller op til stævner, der er godkendt af forbundet.

 

Dagens Gossip