Tripolis lufthavn angrebet: Adskillige fly er ødelagt

Den internationale lufthavn i Libyens hovedstad, Tripoli, kom sent mandag aften under beskydning.

En soldat på stedet fortæller nyhedsbureauet Reuters, at to personer er blevet dræbt, og en regeringstalsmand siger, at 90 procent af alle de parkerede fly i lufthavnen er ødelagt.

- Regeringen ser på muligheden for at tilkalde internationale styrker for at forbedre sikkerheden, siger regeringstalsmanden efter angrebet.

Det står ikke klart, hvor mange fly der er tale om, men lufthavnen er base for flere libyske flyselskaber. Kontroltårnet er ligeledes blevet beskadiget.

Rivaliserende militser har siden søndag kæmpet for kontrollen over lufthavnen. Som resultat er lufthavnen blevet lukket, og dermed er det meget besværligt at finde et fly fra Libyen til en international destination.

Kaostilstande hærger i Libyen tre år efter Muammar Gaddafis fald. Den svage regering og nye hær har ikke været i stand til at styre brigader af tidligere oprørere og militser, der kæmper for politisk og økonomisk magt.

Søndag blev syv personer dræbt og 36 såret under kampe i lufthavnen. Øjenvidner fortalte om eksplosioner, skudsalver, raketter og kraftig røg fra lufthavnen.

Kampe i både Tripoli og Benghazi i den østlige del af landet kostede mandag 13 personer livet. Og FN's mission i Libyen har valgt at trække sit personale ud af landet som følge af den forværrede sikkerhedssituation og lukningen af den internationale lufthavn.

Ud over lufthavnen i Tripoli er også lufthavne i Misrata og Benghazi lukket. Kun små lufthavne i Labraq og Tobruk i den østlige del af Libyen holder fortsat åbnet og har få internationale flyvninger.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip