Trist meddelelse fra Givskud Zoo: Derfor bliver det ikke længere muligt

Skrevet af Emil Martesen

22/02/2024
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Givskud Zoo løfter sløret for en trist meddelelse.

Mest læste i dag

Efter mange år som en del af Givskud Zoos eksotiske fauna, har parken taget afsked med sine asiatiske vandbøfler.

Det skriver VAFO.

Beslutningen markerer enden på et årelangt kapitel for zooen, der ligger i hjertet af Jylland, og som har kæmpet for at få vandbøflerne til at trives og yngle - desværre uden succes.

"Det er en art, vi har haft i lang tid, men med begrænset succes. Vi har flere gange forsøgt at hente nye avlsdyr ind i håb om at opbygge en større flok, og vi har prøvet at skifte rammer og anlæg for dem for at se, om det kunne have en positiv effekt. Men det er desværre ikke lykkedes at få dem til at yngle eller helt trives", forklarer biolog og kurator i Givskud Zoo - Zootopia Kim Skalborg Simonsen i en nyhed på parkens hjemmeside.

De tre tilbageværende vandbøfler i parken, som inkluderede nogle af de ældste af deres art i Europa, led af helbredsproblemer, hvilket førte til den vanskelige beslutning om at aflive dem. Denne handling blev foretaget med dyrenes velfærd for øje, idet man ønskede at spare dem for yderligere lidelse.

Nu står Givskud Zoo over for spørgsmålet om, hvad der skal ske med det område, som tidligere husede vandbøflerne.

Dette kommer i kølvandet på zooens afsked med deres sidste to elefanter året før, som også blev taget af dage på grund af alderdom og helbredsproblemer.