Trist nyt til disse danskere: Nu rammer markant stigning i fast udgift

Skrevet af Emil Martesen

12/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu rammer en markant stigning i den faste udgift.

Mest læste i dag

Det kommer ikke til at undgå og kunne mærkes på regningen.

For flere tusinde danskere bliver den hårde situation nu endnu værre, da en fast udgift endnu engang tager et nøk opad.

Gruppen, der står over for højere udgifter, består af flere danske boligejere, som altså må indstille sig på at betale væsentligt mere for deres boliglån.

Det skyldes de seneste rentetilpasningsauktioner, hvor Nordea Kredit og andre realkreditinstitutter har justeret renterne på F1-, F3-, og F5-lån.

Specifikt er det ejerne af F3 og F5 lån, der vil opleve en stigning i ydelsen, der kan beløbe sig til op til 1.520 kroner ekstra per lånte million.

Tilpasningen påvirker omkring 52.000 familier og 5.600 virksomheder.

Det skriver B.T.

"Boligejere med F3- og F5-lån har fået fastsat en væsentligt højere rente end for henholdsvis tre og fem år siden, hvor lånene fik ny rente sidste gang. Mange familier vil derfor være nødt til at løbe budgettet igennem eller trække på opsparingen, for at få råd til at betale realkreditlånet", lyder det fra Lise Nytoft Bergmann, som er boligøkonom og chefanalytiker i Nordea Kredit.

Dog er der lys for enden af tunnelen for de danskere, der kan se frem til en periode med en markant højere ydelse:

"Boligejere kan glæde sig over, at renten allerede er på vej ned. Ved de to foregående rentetilpasningsauktioner i august og oktober er renten nemlig blevet fastsat til et højere niveau end i dag. Så selv om det selvfølgelig er træls, at renten ikke længere er negativ, så er stigningen trods alt ikke nær så slem, som hvis lånet havde fået ny rente for bare tre eller seks måneder siden", siger hun.