Trods rekordfyldte fly skuffer Norwegians vækst

Det norske lavprisflyselskab Norwegian skuffer i andet kvartal i år med et driftsresultat på minus 85 millioner norske kroner, hvilket skal sammenlignes med 446 millioner norske kroner i plus i samme periode sidste år.

Det fremgår af flyselskabets kvartalsregnskab torsdag morgen, der på flere punkter var værre end ventet. Dermed skrues der lidt ned for ambitionerne for hele 2014.

- Vi fik store ekstraordinære omkostninger dette kvartal. Både indleje af fly og Parats "enmandsstrejke" påvirker desværre resultatet i alt for stor grad, siger administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemeddelelse.

- Derudover er der stadig stort konkurrencepres, særligt i det skandinaviske marked.

1300 kabinefolk i fagforeningen Parat truede tidligere på året med at strejke, fordi Norwegian agtede at flytte kabinepersonalet til to nyoprettede datterselskaber. Det ville betyde et farvel til en samlet overenskomst.

Norwegian omsatte for fem milliarder norske kroner i andet kvartal, hvilket er en stigning på 26 procent sammenlignet med samme kvartal året før. Det var dog lidt under analytikernes forventning.

Det uventede dårlige regnskab sendte aktien ned med små seks procent efter onsdag at være steget med 4,5 procent. Indtil onsdag er aktien dog steget 10 procent i år.

- Dette har været et kvartal, hvor vi ser tydelige resultater af den strategi, som selskabet har lagt. Vi har i løbet af et år etableret langdistanceoperation og flere nye baser i Europa, siger Bjørn Kjos.

Målt i antal passagerer rejste 6,4 millioner med Norwegian i andet kvartal. Det er næsten 900.000 flere end samme periode året før og en stigning på 16 procent.

Norwegian er det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj over 20 millioner passagerer i 2013.

/ritzau/

 

Dagens Gossip