Trump afviser Sanders-debat: "Jeg mødes kun med vindere"

admin

425 uger siden

|

28/05/2016

Dagens topnyheder

Få dage efter, at Republikanernes formodede præsidentkandidat, Donald Trump, gik med til at debattere med Demokraternes Bernie Sanders, har milliardæren nu trukket sin accept tilbage. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Baseret på det faktum, at den demokratiske nomineringsproces er totalt korrupt, og at slynglen Hillary Clinton og Deborah Wasserman Schultz (formand for Demokraternes nationalkomité red.) ikke vil tillade, at Bernie Sanders vinder, vil det være upassende, at jeg debatterer med nummer to, siger Trump i en pressemeddelelse ifølge AFP.

Donald Trump og Bernie Sanders gav ellers de politisk interesserede noget at glæde sig til, da de gik med til den usædvanlige idé om at lave en tværpolitisk debat midt i primærvalgene, hvor partiernes kandidater sædvanligvis debatterer med hinanden.

- Selv om jeg gerne vil debattere med Bernie Sanders, og det ville blive en nem dag på kontoret for mig, så venter jeg med at debattere med den person, der vinder og slutter på førstepladsen. Højst sandsynligt slynglen Hillary Clinton, siger Trump.

Trump siger, at han er utilfreds med, at tv-kanalerne, der skulle transmittere debatten, ikke vil give nok penge til velgørenhed.

Bernie Sanders' kampagnestab offentliggjorde kort før Donald Trumps meddelelse, at den havde modtaget tilbud fra to tv-stationer om at afholde debatten.

Donald Trump vandt torsdag de sidste delegerede, som han skal bruge for at blive Republikanernes præsidentkandidat. Han mangler nu bare den officielle kroning, der finder sted, når Republikanerne holder partikonvent i byen Cleveland i juli.

Hillary Clinton trak sig mandag fra en aftale om at debattere med Sanders frem mod primærvalget i Californien og flere andre stater 7. juni.

Clinton mener, at hun matematisk har sikret sig Demokraternes præsidentkandidatur, selv om der stadig er en statistisk mulighed for, at Bernie Sanders kan overhale hende.

/ritzau/