Trump: Latterligt at tro Rusland står bag e-mail-læk

Den republikanske præsidentkandidat affærdiger alle beskyldninger om, at Rusland skulle stå bag et massivt læk af tusindvis af fortrolige e-mails sendt blandt ledende politikere hos Demokraterne.

- Det er så langt ude, det er så latterligt, siger Donald Trump i Miami onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Demokraterne har beskyldt den russiske efterretningstjeneste for at stå bag lækagen, der medførte, at Demokraternes formand, Debbie Wasserman Schultz, måtte gå af.

Rusland skulle ifølge Demokraterne have gjort det for at gøre Trumps vej til magten lidt lettere.

- Jeg har intet at gøre med Rusland. Men jeg ville da ærlig talt ønske, at jeg havde den slags magt. Jeg ville elske at have den slags magt, siger Donald Trump.

Præsidentkandidaten har ofte talt varmt om den russiske præsident, Vladimir Putin. Trump mener, Putin har "bedre lederevner end Barack Obama".

Senest har han sagt, at han ikke nødvendigvis vil forsvare de Nato-allierede Balkan-lande, hvis Rusland skulle invadere dem.

I samme åndedrag som Trump nægter at have noget med lækagen at gøre, opfordrer han dog Rusland til at lække de resterende hackede e-mails, hvis de nu skulle være i besiddelse af dem.

- Rusland, hvis I lytter med her, så håber jeg, I er i stand til at finde de 30.000 forsvundne e-mails, siger han.

Den udtalelse er faldet for brystet hos Demokraterne, som kalder det en opfordring til spionage og et brud på den nationale sikkerhed.

- Det er første gang nogensinde, at en præsidentkandidat aktivt har opfordret en anden stat til at udøve spionage mod en politisk modstander, siger den demokratiske rådgiver Jake Sullivan.

- Det her er gået fra at være et spørgsmål om politik til et spørgsmål om national sikkerhed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip