Trump svarer igen på angreb fra Obama

Skrevet af admin

03/08/2016

Mest læste i dag

Donald Trump kalder præsident Barack Obamas tid i Det Hvide Hus for en "katastrofe", efter at præsidenten har udtalt, at den republikanske kandidat er uegnet til præsidentposten.

- Obama har været ineffektiv og svag, siger Trump i et interview med Fox News.

USA's demokratiske præsident langede tirsdag hårdt ud efter Trump ved at kalde ham "håbløst uforberedt" og "uegnet til at være præsident".

- Han bliver ved mig at bevise det, sagde Obama på et pressemøde.

I en reaktion fra Trump hedder det, at "Obama har måske været den værste præsident i vort lands historie".

- Jeg mener, at jeg ved meget mere om udenrigspolitik, end han (Obama) ved. Se på Ukraine. Han taler om Ukraine og om sin hårde linje over for Rusland. I mellemtiden har de taget Krim, siger han og tilføjer:

- Obama og Hillary Clinton har destabiliseret Mellemøsten.

Trump gentager, at Clinton som Obamas udenrigsminister svækkede USA's sikkerhed ved at bruge en privat e-mail server.

Den nominerede republikanske kandidat har splittet vandene i dele af sit eget parti, og en af Trumps partifæller, Richard Hannam som er New Yorks repræsentant i Repræsentanternes Hus, har nu offentligt erklæret, at han vil stemme på Hillary Clinton.

Det samme gælder en række andre fremtrædende republikanere - deriblandt Barbara Bush, tidligere førstedame, og Jeb Bush, tidligere Florida guvernør og præsidentkandidat i 2016.

Meg Whitman, en fremtrædende donor, som både har støttet Republikanerne med egne penge og arbejdet for at få andre til at støtte det konservative parti, siger, at Donald Trumps "demagogiske udfald" har undergravet hele det grundlæggende nationale sammenhold.

- At stemme republikansk ud fra loyalitet over for for partiet ville være at støtte en kandidat, som udnytter vrede, fremmedhad og racestridigheder, skriver hun på Facebook.

Trump har i de seneset dage mistet flere tilhængere på grund af en fejde med et muslimsk ægtepar, Khizr og Ghazala Khan, hvis søn døde i krigen i Irak, mens han kæmpede under det amerikanske flag.

Parret har opfordret Trump til at læse den amerikanske forfatning og besøge Arlingtons Nationale Kirkegård og se, hvor vidt forskellige baggrunde amerikanske soldater har haft.

/ritzau/