Tsipras: Grækenland vil søge fair aftale med EU

- Grækenland vil kæmpe hårdt for "en holdbar, retfærdig aftale med EU, der vil gavne begge parter", siger landets nye premierminister, Alexis Tsipras, ved den nye regerings første møde i Athen.

- Vores regering står for "national frelse". Vi er parate til at bløde for vores sag, siger den nye regeringschef ved det indledende regeringsmøde.

Tsipras har sammensat en regering af erfarne politikere, som alle er imod sparediktatet fra de internationale kreditorer, og som vil have stoppet privatiseringen af landet største havn.

Den nye finansminister, Yanis Varoufakis, kaldes "økonomiens popstjerne", da han er stærkt aktiv på de sociale medier.

Den 53-årige venstreorienterede økonomiprofessor skal føre de kommende forhandlinger med Grækenlands internationale kreditorer: Den Internationale Valutafond, EU og Den Europæiske Centralbank.

Tsipras' Syriza fik mere end en tredjedel af stemmerne ved søndagens valg. Det venstreorienterede parti har dog måttet indgå en koalition med det højreorienterede parti De Uafhængige Grækere.

Den 40-årige regeringsleder er den yngste premierminister i landet i 150 år. Han gik til valg på løfter om, at han ville kunne genforhandle den sparepolitik, som Grækenland er blevet pålagt af sine långivere.

EU's ledere har fastslået mange gange, at grækerne må acceptere de betingelser, der er fastlagt for landets lånepakker på 240 milliarder euro, som har forhindret en statsbankerot.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip