Tunesien og Det Arabiske Forår

* Tunesien fik sin selvstændighed i 1956 og blev ledet af Habib Bourguiba, der i mere end tre årtier stod bag omfattende reformer, som førte landet i sekulær retning.

* I 2011 blev landets mangeårige diktator, Zine El Abidine Ben Ali, fordrevet, og det var startskuddet til Det Arabiske Forår, som bredte sig til adskillige lande i regionen.

* Det første frie valg i Tunesien blev gennemført i 2011. Her blev det moderate islamiske Ennahda det største parti.

* Det er dog ikke lykkedes at skabe den ønskede økonomiske fremgang. Blandt andet det vigtige turisterhverv ligger underdrejet.

* Tiden har været præget af en forfatningskamp. Det lykkedes dog tidligere i år parlamentet at enes om en forfatning, der tilfredsstiller både sekulære og islamister.

* Parlamentsvalget 26. oktober blev vundet af det anti-islamistiske parti, Nidaa Tounes, og partiets 87-årige leder, Beji Caid Essebsi, er favorit til at vinde præsidentvalget på søndag.

* Essebsis modstander er den siddende præsident Moncef Marzouki fra det sekulære parti Kongressen for Republikken (CPR).

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip