Tunis-terrorister havde "frygtelige" sprængstoffer på sig

De to mænd, der onsdag angreb Bardo-museet i Tunesiens hovedstad, Tunis, havde sprængstoffer med sig, som de ikke nåede at anvende.

Det siger Tunesiens præsident, Beji Caid Essebsi, til den franske tv-station TF1.

- Vi fandt forfærdelige sprængstoffer på de mennesker, som de ikke havde nået at bruge, siger præsidenten.

Tunesisk politi har forhindret en katastrofe, tilføjer han.

Mindst 23 mennesker blev dræbt under angrebet, heriblandt 20 udenlandske turister, inden tunesiske sikkerhedsstyrker dræbte de to bevæbnede gerningsmænd.

Torsdag meddelte den militante gruppe Islamisk Stat i en lydfil, at den står bag angrebet.

I meddelelsen, der er lagt ud på internettet, roser Islamisk Stat de to mænd, der angreb museet med automatvåben og granater, og kalder dem "riddere af Den Islamiske Stat".

Islamisk Stat truer samtidig med flere aktioner og betegner angrebet i Tunis som "den første dråbe i regnbygen", oplyser organisationen Site, der overvåger ekstremistiske grupper.

Tunesien har oplevet en optrapning af islamisk ekstremisme, siden landets mangeårige præsident, Zine El Abidine Ben Ali, måtte slippe sit stærke greb om magten under den revolution i 2011, som lagde spiren til det arabiske forår i regionen.

Så mange som 3000 tunesere er ifølge myndighederne rejst til Irak, Syrien og Libyen for at kæmpe med jihadist-bevægelser. Det har skabt frygt for, at kamphærdede militante vender tilbage med planer om at udføre angreb i Tunesien.

Mens præsident Essebsi betoner, at ekstremister ikke kan true processen mod at indføre demokrati, så er lederen af det islamistiske oppositionsparti Ennahda, Rached Ghannouchi, overbevist om, at "det tunesiske folk vil stå sammen i kampen mod barbari".

Omkring 200 demonstranter samlede sig torsdag foran Bardo-museet, hvor massakren fandt sted. De lagde blomster og råbte slagord som "Ud med terrorisme".

Som et signal om ikke at lade sig knægte af attentatet, meddelte regeringen, at museet genåbner tidligt næste uge.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip