Turister fløj 11.000 kilometer for langt

21/05/2013 16:08

Ann Katrine Warren

Nyheder

Mest læste i dag

Da Sandy Valdivieso og hendes mand i december skulle besøge en tidligere kollega i Senegal, opdagede de først efter flere timer i luften, at der var noget helt galt. I stedet for at være på vej til Vestafrika havde flyet fra Turkish Airlines i stedet havde kurs mod Bangladesh i Asien.

Årsagen til at ægteparret fløj cirka 11.000 kilometer i den gale retning var en banal trykfejl på deres billetter. Det skriver LA Times.

Parret fra Los Angeles skulle via Istanbul flyve til Dakar i Senegal, hvilket forkortes til DKR på flybilltetterne. Men på deres billetter stod i stedet koden DAC, som henviser til lufthavnen i Dhaka i Bangladesh. Og det altså var alt for sent, foø nogen opdagede, at de var på vej til et forkert kontinent.

 

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Rejsen begyndte uden problemer med turen fra LA til Istanbul, hvor ægteparret havde fire timers ventetid, inden de endelig kunne gå ombord på det næste fly. Her skulle man måske tro, at et par erfarne rejsende havde opdaget, at der var noget galt, men ægteparret satte sig intetanende til rette i sæderne på økonomiklassen.

- Da stewardessen bød velkommen til turen til Dhaka, troede vi bare, at det var sådan "Dakar" blev udtalt med tyrkisk accent, fortæller Sandy Valdivieso.

Ramt af jetlag faldt parret i søvn, så snart flyet var i luften, og først flere timer senere så de på flyets kort, at de befandt sig over Mellemøsten og meget langt fra Senegal.

Efter et ni-timers ophold i Bangladesh blev ægteparret fløjet tilbage Istanbul, hvor de blev sat på endnu et fly - denne gang med destinationen Dakar.

Parrets bagage dukkede dog først op to dage senere. Hvor den havde været sendt hen, melder historien ikke noget om.