Tusinder begravede 16-årig palæstinenser

Der var fredag gadekampe i Østjerusalem i forbindelse med en stærkt følelsesladet begravelse af en palæstinensisk teenager, der menes at være blevet offer for et hævnangreb.

Tusindvis af palæstinensere, hvor af nogle skød op i luften, deltog i begravelsen af den 16-årige Mohammed Abu Khudair, som menes at være blevet dræbt af israelere.

Med slagord som "med vort blod og vor ånd skal vi ofre til martyren," bar sørgende det indhyllede lig af den 16-årige gennem hans bydel Shuafat, mens en stor folkemængde vinkede med flag i de smalle gader. Han blev stedt til hvile på en lokal kirkegård.

Både før og efter begravelsen kom det til hårde sammenstød mellem palæstinensere og israelsk politi i Østjerusalem.

Snesevis af unge palæstinensere, hvoraf nogle bar masker, kastede sten mod politiet, i Ras al-Amud, oplyser det israelske politi med henvisning til en bydel i det arabiske Østjerusalem.

Han sagde at politiet drev aktivisterne på flugt med blandt andet tåregas og chokgranater.

Mange palæstinenser blev øjensynligt væk af frygt for sammenstød med politiet.

Volden brød ud, efter at liget af den bortførte 16-årige palæstinenser blev fundet i en skov onsdag. Det er blevet opfattet som et hævndrab for tre jødiske teenagere, der tidligere på ugen blev fundet myrdet nær Hebron på den besatte vestbred.

Israelsk politi siger, at motivet for drabet på den unge palæstinenser Abu Khudair er uklart, og det afviser at sige, hvorvidt det var nationalister eller kriminelle, som stod bag.

Det er også uklart, hvordan palæstinenseren blev dræbt. Hans forældre siger, at hans lig er blevet brændt til "ukendelighed."

- Jeg kræver, at den israelske regering straffer drabsmændene, hvis den ønsker fred mellem det palæstinensiske og det israelske folk, siger den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

Israel har fordømt drabet på den unge palæstinenser og lovet, at de skyldige vil blive fundet og straffet.

De tre dræbte israelske teenagere blev begravet tirsdag ved en ceremoni, der blev fulgt af flere millioner israelere. Netanyahu har anklaget den islamistiske organisation Hamas for at stå bag drabene.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip