Tusinder på flugt: Boko Haram lægger flere landsbyer øde

Den militante oprørsgruppe Boko Haram fortsætter med at skabe frygt i Nigeria.

Senest er tusindvis af rædselsslagne beboere i adskillige byer og landsbyer flygtet fra deres hjem, efter at landets militær mislykkedes med at generobre en stor by fra Boko Haram i Adamawa-regionen i det nordøstlige Nigeria.

Indbyggere i Madagali, Gulak og Michika og en række omkringliggende landsbyer flygtede fredag og lørdag. Op til og i weekenden har Boko Haram med succes indtaget byerne efter angiveligt at have besejret militæret i Madagali, som gruppen tog kontrollen over sidste måned.

- Alle beboerne i Madagali, Gulak og Michika er flygtet fra deres hjem til bjergene og byen Mubi, efter at soldater har trukket sig tilbage fra Madagali, hvor de mislykkedes med at fortrænge oprørerne og generobre byen, siger Bello Alaramma, der selv tog flugten fra sit hjem i Gulak til Mubi, som ligger 76 kilometer væk.

En talsmand for Nigerias militær nægter at forholde sig til forlydenderne om den mislykkede operation.

Beboerne i Gulak blev nervøse, da militærstyrker kørte igennem byen og skød op i luften som et tegn på overgivelse.

- Omkring klokken 17 fredag begyndte vi at se horder af soldater i biler, lastbiler og armerede biler køre gennem Gulak og affyre skud op i luften, og kort efter kom folk fra Madagali for at fortælle os, at Boko Haram var på vej, fortæller Ayuba Daniel, der stammer fra Gulak.

- Det tvang os til at flygte til Mubi og de omkringliggende bjerge for at undslippe Boko Harams angreb, fortsætter han.

I Mubi har indbyggerne lagt mærke til den store tilstrømning af folk på flugt. De frygter, at byen kan blive Boko Harams næste mål.

- Strømmen af folk gør folk i Mubi bange, fordi de frygter, at tilstrømningen kan tiltrække Boko Haram, der tidligere har angrebet Mubi, siger den lokale Muhammad Maishanu.

Senest blev mindst 40 personer dræbt, da en eksplosion i juni ramte en fodboldbane i Mubi.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip