Tusindvis af boligejere overvejer nyt lån i disse dage

25/07/2014 13:55

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Tusindvis af danske boligejere skal have fornyet deres boliglån til oktober i forbindelse med efterårets rentetilpasningsauktioner, og mange går nok i disse dage og overvejer mulighederne.

Inden den 31. juli skal boligejerne nemlig give deres realkreditselskab besked, hvis de vil omlægge deres flekslån.

Denne gang er der måske ekstra god grund til at tænke sig om, hvis man indtil nu har nydt godt af de helt korte, men til gengæld billige F1-lån, siger Sune Worm Mortensen, områdedirektør i Nykredit, hvor man skal forny boliglån for 92 milliarder kroner i oktober.

- Vi er i den specielle situation lige nu, at F1-lånere rent faktisk vil kunne spare penge på at skifte til et F3-lån. I forhold til sidste renteauktion vil man kunne få mere sikkerhed for pengene, siger han.

Forskellen mellem et-, tre- og femårige flekslån er blevet mindre, og det er ifølge Sune Worm Mortensen med til at gøre det mere attraktivt at binde renten i en lidt længere periode lige nu.

- Ingen kan forudsige renten, men lige nu er F3-lånet billigere end F1-lånet, siger han.

Hvis man er F1-kunde i Nykredit og fik tilpasset renten sit lån i oktober 2013, betaler man i øjeblikket en rente på 0,49 procent. Med det nuværende renteniveau kan man omlægge til F3 og nøjes med at betale en rente på 0,46 procent.

For et lån på en million kroner giver det ifølge Sune Worm Mortensens beregninger en beskeden besparelse på seks kroner om måneden.

- Man skal ikke omlægge for besparelsen på seks kroner, men man skal omlægge for at få tryghed i økonomien i en længere periode, siger han.

Boligejere med F3-lån, der sidst fik tilpasset deres rente i oktober 2011, kan tilsvarende se frem til at spare 208 kroner om måneden per lånt million ved at lægge om til F5-lån med det aktuelle renteniveau.

- Muligheden er opstået på grund af de aktuelle forhold, hvor vi på den ene side har økonomisk fremgang og flere positive nøgletal fra Asien, Europa og USA, men samtidig blandt andet en del geopolitisk uro, siger Sune Worm Mortensen.

- Investorerne har altså på den ene side aktier, der flyver af sted, men på den anden side køber de stadig obligationer for ikke at brænde nallerne, tilføjer han.

Over 80.000 boligejere alene hos Nykredit og Totalkredit skal have rentetilpasset deres lån til oktober.

Selvom de korte flekslån er blevet skældt ud af blandt andre Christiansborgs politikere og nationalbankdirektøren for at øge usikkerheden i dansk økonomi, så er de billige, men risikable lån fortsat meget populære hos de danske boligejere.

/ritzau/