Tusindvis af skoleelever sidder med høreværn

Høreværn skærmer for lydene, når flere og flere skoleelever skal koncentrere sig i landets klasseværelser.

Og afskærmningen af ørerne er ifølge skoleledere, forældre og undervisningsministeren et glimrende pædagogisk redskab til de elever, der har brug for ekstra ro i undervisningen.

Det skriver Politiken lørdag.

Værktøjsvirksomheden Engrospriser ApS har alene i 2013 og 2014 solgt knap 10.000 børnehøreværn til både skoler og privat til forældre. Ifølge direktør Carsten Lynge Nielsen er der tale om et regulært salgsboom, der startede for fire år siden.

På Lyngby-afdelingen af Kornmarksskolen i Hillerød ligger høreværnene i klasserne, så de elever, der har behov for det, selv kan forsyne sig.

- Vi bruger dem ikke som et værn mod støj, men som en fredelig stund til enkelte børn, der har brug for det i en kortere eller længere periode. De er en god del af en større samlet pædagogisk værktøjskasse hos os, siger skoleleder Søren Vestergaard.

Foreningen Skole og Forældre er begejstrede for brugen af børnehøreværn som et pædagogisk redskab, mens professor i pædagogik Stig Broström ved Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet er noget mere forbeholden.

Han mener, at det stigende antal solgte høreværn til børn er et udtryk for, at der ikke bliver brugt de rigtige pædagogiske redskaber, når eleverne ikke kan koncentrere sig.

- Det er jo symptombehandling frem for at skabe et undervisningsmiljø, hvor der er stille summen og arbejdsro i stedet for larm. Det er for let for skolerne at symptombehandle sådan her, siger Stig Broström.

/ritzau/

 

Dagens Gossip