Tusindvis støtter facebookside med had og trusler mod muslimer

I skrivende stund er 6125 personer medlemmer af den lukkede facebookside “NEJ - til kriminelle indvandrere”.

Siden er fyldt med voldelig retorik og trusler mod muslimer i Danmark, og nu er højreekstremister begyndt at rekruttere medlemmer via gruppen.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

“Skyd dem”, “De skal udryddes fra Europa lige som jøderne blev det i 40’erne” og “De svin pynter kun i en urne fyldt med svinefedt”, lyder nogle af kommentarerne i den grove ende på den populære facebookside, hvor også politikere og debattører ofte står for skarpe antiislamiske skud.

Gruppen er gået fra 182 medlemmer til de nuværende over 6000 medlemmer på undet et år. Sidens administrator Maj-Britt Krittenstein kan ikke se problemet med gruppens retorik og formål.

- Ved du hvad? Med over 6000 medlemmer kan der være mange forskellige synspunkter. Vi er heldigvis ikke alle ens, og der skal være plads i min gruppe til forskellighed, skriver hun til Kristeligt Dagblad i en facebookbesked.

Ekstremistforsker ved Roskilde Universitet Chris Holmsted Larsen er anderledes bekymret:

- Man skal tage det meget alvorligt. Det kan føre til ensomme ulve-aktioner, hvor en person sidder bag skærmen og bliver radikaliseret og ender med at begå en handling. Det er nøjagtig det, Breivik gjorde, og det er det, al-Qaedas terror består af i dag, siger Chris Holmsted Larsen til dagbladet.
 

 

Dagens Gossip