Tv-journalist Lone Zilstorff er død

Når de danske tv-seere skulle orienteres om den politiske udvikling i Poul Schlüters storhedstid, var det Lone Zilstorff, der tonede frem på skærmen.

Nu er den højt profilerede journalist død i en alder af 66 år, skriver bt.dk.

Lone Zilstorff blev et kendt ansigt gennem sit arbejde på TV Avisens politiske redaktion.

Hun kom til Danmarks Radio i 1979 efter at have startet sin journalistiske karriere på Dagbladet Vestkysten, først i Esbjerg, og siden i 10 år på avisens redaktion på Christiansborg.

- Da jeg begyndte at arbejde på Christiansborg i 1969, var der omkring 50 journalister i presselogen. Vi var kun fem kvinder. Heldigvis er det anderledes i dag, konstaterede Lone Zilstorff i fagbladet Journalisten tilbage i 2001.

I 1988, samme år som TV2 brød DR's monopol, skiftede hun Folketinget ud med TV Byen i Søborg, hvor hun blev vært på TV Avisen og DR's Søndagsmagasin.

To år senere var det tid til en ny retning for Zilstorff, som blev informationschef i Danmarks Turistråd og senere Det Kongelige Teater.

Journalistikken trak dog i hende, og hun vendte tilbage til DR, hvor hun blandt andet som redaktionschef stod for etableringen af Nyhedstimen og udlandsmagasinet Horisont.

I år 2000 valgte Lene Zilstorff at bruge sine erfaringer fra mediebranchen til at undervise på journalistuddannelsen på Syddansk Universitet og senere også Copenhagen Business School.

I 2004 udgav hun romanen "Kvinderne i Klithuset", og hun har efterfølgende arbejdet for Kræftens Bekæmpelse.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip