Tv-kiggeri gør dig til en bedre fodboldspiller

Du bliver en bedre fodboldspiller af at se de professionelle fodboldspillere i aktion i fjernsynet. Du bliver skarpere i din ageren på banen, ligesom du får en større forståelse for spillet og reglerne.

Det mener den tyske fodboldforsker Svenja-Maria Mintert, der er ph.d. studerende hos Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet og forsker i fodbold som tilskuersport.

- Det kan helt sikkert være meget gavnligt for breddespillere, som ønsker at forbedre deres evner. Du lærer blandt andet gennem visualisering og gentagelser.

- Når du ser fodbold i tv, så lagrer og absorberer indtrykkene sig i din motoriske hukommelse - og det vil du så kunne drage fordel af, når du selv står i samme situation på banen.

- Samtidig opnår du også en klarere forståelse af spillet og reglerne. Faktisk er virkningen ekstra stor, når der er tale om forhold, som du har passion for, siger Svenja-Maria Mintert til DBU's hjemmeside.

Ifølge forskeren kan man opnå en større forståelse af fodbold på helt specifikke områder ved at se fodboldkampe i fjernsynet.

- Når du ser fodbold, er der jo mange forskellige teknikker og taktikker, du kan lære. Ved at se på spillernes teknik og manøvrering kan du lære, hvordan du med fordel kan agere i bestemte situationer.

- Det kan blandt andet være driblinger eller clearinger. Og rent taktisk kan du både lære at kigge på specifikke detaljer, for eksempel presspil eller placering i forsvaret, forklarer Svenja-Maria Mintert.

Hun arbejder i Football Research in an Enlarged Europe (Free), hvor flere europæiske fodboldforskere forsker i kontinentets fodboldkultur.

- Hvis du sætter dig ned og har fokus på at lære noget bestemt i en situation på banen, så kan du bedre absorbere og lagre det i hukommelsen. Din tilgang til tv-kiggeriet har stor indflydelse på den egentlige effekt.

- Hvis du forbereder dig på at se fodbold for at lære, så kan du hurtigere drage nytte af det på banen, siger Svenja-Maria Mintert.

/ritzau/

.

Dagens Gossip