Tweets understøtter USA-udmelding om død Khorosan-leder

Mere og mere tyder nu på, at lederen af den al-Qaeda-inspirerede gruppe Khorosan er blevet dræbt.

Tidligere på ugen oplyste amerikanske embedsmænd, at lederen af den militante gruppe, Mohsin al-Fadhli, mistede livet under luftangrebene, som USA indledte tirsdag i Syrien. Men det er endnu ikke blevet bekræftet af det amerikanske forsvarsministerium Pentagon.

Nu skriver organisationen Site, der sporer terrorgruppers aktiviteter på internettet, at jihadister, der har kæmpet sammen med Khorosan, begræder deres leders død i flere beskeder på det sociale medie Twitter.

Ifølge Site, der har identificeret opmanden til Twitter-beskederne som et langvarigt medlem af al-Qaeda, blev et andet højtstående medlem af Khorosan også dræbt i angrebene.

Terroristerne, der kommer fra Khorosan, var ifølge USA i gang med sidste fase af planlægningen til et stort terrorangreb mod enten USA eller et land i Europa.

Amerikanske efterretningsorganer har først i de seneste uger nævnt Khorosan som en alvorlig terrortrussel. Medlemmerne af gruppen beskrives som erfarne militante fra al-Qaeda.

De skal have slået sig ned i det borgerkrigshærgede Syrien for at finde et sted, hvor de uforstyrret kan planlægge terrorangreb, producere bomber og rekruttere muslimer fra Vesten til at gennemføre angreb.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip