Tyrkiet: Kurdiske militante dræber tre soldater

Kurdiske militante har dræbt tre tyrkiske soldater i landets sydøstlige del lørdag, lyder det i en udtalelse fra Tyrkiets militær.

Hændelserne bidrager til de politiske spændinger mellem Tyrkiet og kurderne.

Tre medlemmer af den "separatistiske terroristorganisation" skød soldaterne, der bar almindeligt tøj. Det er et begreb, som hæren ofte bruger til at beskrive det kurdiske arbejderparti PKK.

Soldaterne var ved at købe elektroniske forsyninger til den kontrolpost, som de bevogtede, lyder det ifølge lokale medier.

Fredag skød soldater tre PKK-militante, efter at andre medlemmer af PKK havde sat ild til to køretøjer og et kraftværk i den østlige provins Kars. Samtidig skød medlemmerne mod soldater, der returnerede ilden.

Kurdistans Arbejderparti står på både USA og Tyrkiets liste over terrororganisationer.

Snesevis er blevet dræbt i Tyrkiet i denne måned efter kurdiske optøjer.

Kurderne mener, at den tyrkiske regering nægter at hjælpe syriske kurdere med at bekæmpe den militante bevægelse Islamisk Stat (IS), der har angrebet den syriske by Kobani nær grænsen til Tyrkiet.

Tidligere på ugen sagde Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, dog, at en ny aftale giver 200 irakiske kurdere adgang til Kobani via Tyrkiet.

I den strategisk beliggende grænseby skal de såkaldte peshmerga-soldater kæmpe mod jihadisterne fra IS.

Islamisterne har belejret den vigtige grænseby siden midten af september, men luftangreb fra den amerikansk-ledede koalition har trængt IS i defensiven.

Tyrkiets præsident kalder dog kurderne, der forsvarer Kobani, for en "terroristgruppe."

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip