Tyrkiet om selvmordsbomber: IS er den hovedmistænkte

Islamisk Stat er den hovedmistænkte i forbindelse med efterforskningen af to selvmordsbomber, som lørdag dræbte mindst 97 mennesker i Ankara, siger Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, ifølge Reuters.

- Når man kigger på, hvordan hændelsen fandt sted, er Islamisk Stat førsteprioritet i forhold til vores efterforskning, siger han på tyrkisk tv og fortæller, at myndighederne er tæt på at have identificeret den ene af de formodede gerningsmænd.

- Vi er tæt på et navn, og det navn peger i retning af en organisation, siger han.

Det er første gang, at premierministeren bliver interviewet siden lørdagens angreb.

Han er sikker på, at angrebet er et forsøg på at påvirke det kommende parlamentsvalg, som skal afholdes 1. november, men han understreger, at valget vil blive afviklet som planlagt.

Selvom IS er hovedmistænkt, er der også andre grupper med i tyrkernes overvejelser om hvem, der står bag selvmordsbomberne.

Dele af den tyrkiske befolkning har i kølvandet på angrebet demonstreret i gaderne, hvor præsident Erdogan har fået skylden, for at angrebet kunne lade sig gøre.

- Vi mistede mange venner ved angrebet, men regeringen skal vide, at vi ikke vil stoppe. Vi vil blive ved med at kæmpe, og vi vil nu kæmpe endnu hårdere, siger aktivisten Vassaf Turgut til nyhedsbureauet AFP i Ankara.

Premierminister Davutoglu afviser, at der er begået fejl i forhold til de sikkerhedsmæssige efterretninger.

Det prokurdiske parti, HDP, som tror, at angrebet var rettet mod partiet, oplyser, at 128 personer er omkommet i forbindelse med selvmordsbomberne, men ifølge den tyrkiske regering er tallet 97.

/ritzau/

 

Dagens Gossip