Tyrkisk ambassadør til nyt møde i Udenrigsministeriet

Den tyrkiske ambassadør i København, Mehmet Dönmez, er indkaldt til et nyt møde i Udenrigsministeriet mandag eftermiddag, erfarer Ritzau.

Det sker som følge af sagen om Tyrkiets mulige frigivelse af den formodede gerningsmand til drabsforsøg på den islamkritiske journalist og forfatter Lars Hedegaard sidste år.

Den 27-årige blev anholdt i foråret og har siden siddet fængslet i Tyrkiet. Men nu er han angiveligt ikke længere fængslet, hvilket mandens familie fortalte dansk politi for en uges tid siden under en afhøring. Han skulle angiveligt være frigivet for et par uger siden.

De danske myndigheder har ikke haft held til at få oplysningerne bekræftet hos de tyrkiske myndigheder. Siden sidste uge har der været tæt kontakt parterne imellem for at få de faktiske forhold klarlagt.

Fredag var Mehmet Dönmez ligeledes til en samtale hos Michael Starbæk Christensen, der er politisk direktør og centerchef for global politik og sikkerhed i Udenrigsministeriet.

Samtidig har den danske ambassade i Tyrkiet kontakt til det tyrkiske justitsministerium.

Både Udenrigsministeriet og Justitsministeriet er tilbageholdene med at give oplysninger i sagen, ifølge Ritzaus oplysninger simpelthen fordi man endnu ikke har klarhed over situationen.

Det har mandag ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra udenrigsminister Martin Lidegaard (R), der er i udlandet. Det er ham, der udtaler sig om de udenrigspolitiske aspekter i sagen.

Søndag skrev han i en kort meddelelse til Ritzau, at man fra dansk side ser på sagen "med stor alvor", og at han forventer en "snarlig og officiel afklaring af sagens forhold".

Dansk politi har valgt at opretholde den internationale efterlysning af den mistænkte - en efterlysning, der i første omgang var grunden til, at manden blev anholdt i Tyrkiet tidligere på året.

/ritzau/

 

Dagens Gossip