Tysk avis: Thorning med i verdensregering

Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), som økonomiminister for hele verden. Popikonet Madonna som kulturminister. Og så selvfølgelig Tysklands kansler, Angela Merkel, som chefen for det hele.

Den tyske avis Bild har givet deres bud på en verdensregering - udelukkende bestående af kvinder. Der er selvfølgelig tale om rent tankespind - men alligevel.

På listen er der blevet plads til 14 ministre. Alle prominente navne.

Danmarks statsminister er blevet udpeget som økonomi- og erhvervsminister. Og Bild har ikke overraskende valgt Angela Merkel, Tysklands kansler, som premierminister.

Som avisen skriver i begrundelsen: "Hendes indflydelse rækker langt ud over Tysklands grænser. Det amerikanske magasin Forbes har i august for anden gang i træk peget på hende som den mest magtfulde kvinde i verden".

På listen er også andre kendte politikere som den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton og Julia Eileen Gillard, Australiens premierminister, og Brasiliens præsident, Dilma Roussef.

Mere interessant er det, at der også blevet plads til Myanmars oppositionsleder og demokratiforkæmper Aung San Suu Kyi. Hun er blevet justits- og menneskerettighedsminister og har fået ansvaret for at beskytte mindretal.

På kulturfronten er der måske udsigt til en lille fordel for popkunstnerne, når der skal fordeles støttekroner. Her bliver det i hvert fald ikonet Madonna, som får magten.

Endnu et overraskende valg finder man på posten som minister for ungdom og sport. Det tunge ansvar kommer - ifølge avisen liste - til at hvile på den brasilianske topfodboldspiller Marta.

Bild skriver, at listen er lavet, fordi kvinder i højere og højere grad spiller en vigtig rolle i politik rundt om i verden.

Politologen Juergen Falter siger til avisen: "Kvindelige vælgere spiller en stadig større rolle, og det vil føre til, at flere og flere kvinder kommer til at sidde på de politiske embeder."

 

 

Dagens Gossip