Tysk dopingdokumentar kan få konsekvenser for russerne

Reaktionerne er kommet prompte, efter at den tyske tv-station ARD i en dokumentarudsendelse onsdag forsøgte at afdække massiv og systematisk doping af russiske idrætsøvere.

Flere idrætsorganisationer vil nu undersøge, om påstandene i den tyske dokumentar har noget på sig.

Blandt andet har Den Internationale Olympiske Komité, IOC, sagt, at man vil til bunds i de alvorlige beskyldninger.

- Dukker der noget, op, som påvirker IOC eller vores etiske retningslinjer, vil vi ikke tøve med at træffe de nødvendige foranstaltninger, siger talsmand Mark Adams ifølge nyhedsbureauet dpa.

Også det internationale atletikforbund IAAF er klar til at reagere med udelukkelser eller andre sanktioner, hvis man finder beviser for, at der er foregået noget, som er i strid med reglerne.

- Som ARD-programmet også viste, er vores etiske komité allerede i gang med at undersøge problemet med doping i russisk atletik.

- Vi er overbeviste om, at den etiske komité er den rette platform for alle dopingbeskyldninger, hedder det i en pressemeddelelse.

I dokumentaren påstår den tidligere russiske atlet Yulia Stepanova, at doping var en del af det at være russisk idrætsudøver.

OL-guldvinderen på 800 meter ved OL i London, Maria Savinova, siger det samme på et videoklip fra en mobiltelefon, mens den tidligere diskuskaster Evgenia Pecherina hævder, at 99 procent af de russiske OL-deltagere var dopet.

Endelig er der også optagelser af den tidligere maratonløber Lilia Shobukhova, som fortæller, hvordan hun ved at betale 450.000 dollar til ledere i det russiske atletikforbund undgik at blive straffet for en række problematiske dopingtest og fik lov at komme med til OL i London.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip