Tysk karnevalsparade aflyst på grund af trussel

En karnevalsparade i den nordtyske by Braunschweig, der skulle have fundet sted midt på dagen søndag, er blevet aflyst med kort varsel på grund af en konkret trussel om et islamistisk angreb, oplyser det tyske politi ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Pålidelige statslige sikkerhedskilder har meddelt, at der foreligger en konkret trussel om et islamistisk angreb, siger myndighederne i Braunschweig i en presseerklæring.

Politiet fraråder alle besøgende at tage deres planlagte rute til karnevallet eller faktisk helt at undgå at tage til byen.

Den årlige parade i Braunschweig er normalt den største karnevalsparade i den katolske karnevalssæson.

Beslutningen om at aflyse paraden blev truffet af byens borgmester, Ulrich Markurth.

Der er ingen oplysninger om, hvorvidt myndighederne ser nogen forbindelse mellem truslen i den tyske by og attentaterne i København, som har kostet to civile livet.

Tysklands indenrigsministerium havde forinden meddelt, at det ikke ser ikke nogen grund til at øge sikkerhedsniveauet i forbundsrepublikken.

- Der er, som der også var tidligere, "en høj, abstrakt sikkerhedsfare", siger en talskvinde for ministeriet til nyhedsbureauet dpa.

Det tyske forbundspoliti forstærkede efter danske anmodninger lørdag kontrollen ved den dansk-tyske grænse, og det begyndte at overvåge trafikken ved grænseovergangene i Flensborg-området.

Grænserne mellem Danmark og Tyskland forblev åbne, og efter at Københavns Politi tidligt søndag dræbte den formodede gerningsmand til angrebene på Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade, blev den massive grænsekontrol ophævet igen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip