Tysk landstræner: Ja tak til ekstra udskiftning

admin

|

08/07/2014

Dagens topnyheder

Det er bestemt en mulighed at give holdene adgang til en ekstra udskiftning i den forlængede spilletid ved fremtidige VM-slutrunder.

Sådan lyder reaktionen fra Tysklands landstræner, Joachim Löw, efter at en af Fifas studiegrupper i sidste uge luftede tanker om en regelændring, der ville give trænerne mulighed for at skifte en fjerde gang.

- Det er en overvejelse værd, særligt her i knockout-fasen, hvor nogle hold har været gennem forlænget spilletid flere gange, siger Joachim Löw.

Det er den tidligere toptræner Gerard Houllier, der som medlem af Fifas såkaldte "Technical Study Group" lægger navn til forslaget.

Idéen er udsprunget af, at kampkalenderen bliver mere og mere fyldt op, og mange spillere møder småtrætte frem til VM efter en lang klubsæson.

- Specielt på dette tidspunkt efter en lang sæson er det en interessant mulighed og en interessant tanke. Det er svært at spille her klokken 13 om eftermiddagen, og man kan mærke, at spillerne er udmattede bagefter. For træneren og holdet vil det være en ekstra mulighed, siger Joachim Löw.

Han står tirsdag aften i spidsen for det tyske landshold i semifinalen mod Brasilien. I den kamp må han dog fortsat kun anvende tre indskiftningsspillere - uanset hvor lang kampen bliver.

/ritzau/Reuters