Tysk politi undersøger terrorlink blandt 60 asylansøgere

Trusselsniveauet i Tyskland har været højt længe, og det tyske forbundspoliti har modtaget 410 indberetninger om mulige terrorforbindelser blandt flygtninge i landet.

Det drejer sig om i alt 60 flygtninge eller asylansøgere, skriver nyhedsbureauet dpa.

- Taget den igangværende migrantstrøm til Tyskland i betragtning mener vi, at der er aktive eller tidligere medlemmer eller sympatisører af terrororganisationer og militante islamistiske grupper blandt flygtningene, lyder det fra forbundspolitiet.

20 af de 60 sager er blevet sat i værk inden for de seneste ti uger.

Landet har i den seneste uge været udsat for fire angreb, der har kostet ti personer livet. Tre af angrebene blev udført af personer, der var kommet til Tyskland som asylansøgere, skriver dpa.

Søndag udløste en 27-årig afvist asylansøger en selvmordsbombe ved en festivalplads i Ansbach, hvor 12 personer blev såret.

Manden kom til Tyskland for to år siden og søgte om asyl i landet. Ansøgningen blev afvist for et år siden. Han har dog opholdt sig i Tyskland siden på grund af situationen i Syrien.

Og søndag blev en kvinde slået ihjel af en 21-årig syrisk flygtning med en machete. Det skete cirka 35 kilometer syd for Stuttgart. Politiet udelukker terror.

Det tredje angreb skete 18. juli, da en 17-årig dreng angreb togpassagerer med en økse og en kniv. Fem personer blev såret, heraf fire alvorligt. Det skete i byen Würzburg i Sydtyskland.

Det fjerde angreb blev udført af en 18-årig tysk-iraner, der skød og dræbte ni mennesker i München i sidste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip