Tysk tænketank skal finde ud af Rusland

Det tyske udenrigsministerium i Berlin erkender, at Tyskland må gentænke sit forhold til Rusland på grund af krisen i Ukraine.

Derfor planlægger ministeriet at investere millioner af euro i et nyt forskningsinstitut, som skal forske i de tidligere sovjetiske republikker.

Frank-Walter Steinmeier, den tyske udenrigsminister, er den drivende kraft bag planen om tænketanken, der skal modtage 2,5 millioner euro i støtte om året.

Det svarer til knapt 19 millioner kroner.

- Det har været udenrigsministerens topprioritet at styrke vor forståelse af det østlige Europa, siger en embedsmand tæt på Steinmeier.

- Det er blevet langt mere vigtigt efter paradigmeskiftet i vort forhold til Rusland siden den russiske annektering af Krim, tilføjer kilden.

Forskerne i tænketanken skal fokusere på emner som det russiske samfund og økonomien og så de regioner, der ikke dækkes af andre tænketanke og institutter i Tyskland.

Steinmeier er socialdemokrat fra partiet SPD, der er i koalitionsregering med de konservative CDU/CSU under ledelse af forbundskansler Angela Merkel.

SPD's politik og holdning til Rusland blev formet af tidligere forbundskansler Willy Brandts tøbrud i østpolitikken i begyndelsen af 1970'erne, som indbragte ham Nobels fredspris.

Senere prægede det pressede Sovjetunionens støtte til tysk genforening forholdet. DDR og Vesttyskland blev genforenet den 3. oktober 1990, mens Sovjetunionen blev opløst i 1991.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip